Обратный звонок

Таїнство українського народу - настоянки


Настоянки збагачували смак горілки. Їх не просто вживали в лікувальних цілях, чи просто пили їх смакували. Для пришвидшення  процесу настоювання їх готували в печі (запікали). Перші настоянки були на травах та ягодах. Куштували ці напої як теплими, так і охолодженими. Готували настоянки без додавання цукру, адже він був дуже дорогим. Замість цукру додавався мед. Сучасні настоянки дуже часто додають цукор або фруктозу, адже смак стає більш солодким та вишуканим. 


Будянка


Будян, або як зараз кажуть бадьяну має дуже насичений пряний аромат. Він дуже смачний якщо використовуються в настоянках самостійно, та і в поєднанні з іншими компонентами.

Інгредієнти:

  • 1 л - горілки 40%;
  • 1 шт. - зірочка бадьяну;
  • 1 ст. л - цедра лимона (або апельсина);
  • 1 шт.  - кардамону;
  • 1 ч.л. - цукру.

Приготування:

Вимити цитрус, та зняти з нього потрібну кількість цедри. додати все до горілки або самогону, та настоювати 1 тиждень в темному місці. Потім процідити та за потребою додати 1 ч.л цукру.


Кусака


Гостра настоянка, для виготовлення якої брали жгучі спеції. Напій коротко описано в книзі Миколи Маркевича від 1860 року, де вказано: настоювати з перцем, імбиром та кардамоном. Головне тут перець - до 5% на весь обсяг напою. Тому цей рецепт є імпровізацією. Ви можете спробувати та зробити власну пропорцію.

Інгредієнти:

  • 1 л - горілки 20%
  • 5 гр - стручкового сушеного гіркого перцю.
  • 20 гр - імбир свіжий
  • 2 шт. - кардамон.

Приготування:

Кардамон роздробити скалкою. Імбир порізати кільцями. Перець промити. До горілки додати всі спеції, та настоювати 5-7 діб.


Кантабас


Настоянка яку виготовляють виключно ранньою весною, адже для її приготування беруться бруньки чорної смородини. Колір такої настоянки - світло смарагдовий, а при витримці понад місяць стає коньячним. Особливістю цієї настоянки її вживають майже одразу як витримали, адже після смак становиться специфічним.

Інгредієнти

  • 1 ст. - бруньки чорної смородини;
  • 1 л - горілки міцністю 20 %;
  • 1 ст.л. - меду.

Приготування:

Свіжозібрані бруньки промивають та додають горілку та мед. Настоюють впродовж 4-6 тижнів і потім фільтрують через марлю. 


Спотикач з полуниці


Спотикач не можна віднести ані до наливок чи настоянок. Для його виготовлення фрукти чи ягоди підігрівають. Тим самим пектини стають м'якішими, а сік легше виходить з ягід. 

Інгредієнти:

  • 1 кг - полуниці;
  • 0,75 л - горілки 40%;
  • 0,5 л - води;
  • 200 гр - цукру;

Приготування:

Чисті та перебрані ягоди додають цукор та воду. Доводять до кипіння. Зменшують потужність нагріву та постійно перемішуючи томлять 30 хвилин. 

В гарячий сироп додають горілку та ще раз дають закипіти та вимикають

Переливають с банки. герметично закривають та настоюють 1-2 тижні в темному місці


Чacтo зaдaвaeмыe вoпpocы

Сколько лет на рынке работает компания Смакуй?

Сколько у Вас постоянных клиентов?

В каких странах используют Ваше оборудование?

Что о Вас говорят клиенты?

Ваша продукция сертифицирована?

ПОПУЛЯРНЫЕ АППАРАТЫ