Калькулятор самогонника
Калькулятор розбавлення спирту водою
Визначає кількість води, яку треба додати для отримання спирту заданої міцності
Актуальність питання, як розбавити спирт, безпосередньо залежить від кількості винокурів, які займаються виготовленням міцних алкогольних напоїв. Враховуючи той факт, що з кожним роком "армія" поціновувачів екологічно чистої і безпечної лікеро-горілчаної продукції стає все більше, не важко зробити висновок про затребуваність калькулятора, що дозволяє визначити, як розвести спирт, щоб отримати напій потрібної міцності. Офіційний веб-ресурс компанії Смакуй позбавить вас від необхідності робити математичні розрахунки, щоб дізнатися як розбавити спирт до необхідного рівня міцності напою, що цікавить вас. Для вирішення цього завдання знадобляться наступні дані: об'єм і міцність готового спирту, а також міцність, яку треба отримати. І все, питання, як розвести спирт, вирішене! Як це відбувається на практиці? Представлений калькулятор спирту складається з двох частин. У першій ви вказуєте початкові дані, а в другій отримуєте готовий результат. Наприклад, у вас є 2 л спирту 90 градусів, ваше завдання зробити напій 40 градусів. Послідовно вносите у "віконця" калькулятора спирту : 2 л, 90 градусів, 40 градусів і натискаєте кнопку "Порахувати". Через секунду отримуєте результат - 2,61 л.
Початкові дані
Результат

Введіть зліва вихідні дані
Калькулятор змішування двох спиртовмісних рідин
Дозволяє розрахувати міцність, об'єм і вагу суміші з двох спиртовмісних рідин при вказаній температурі. Калькулятор може використовуватися і для розрахунку параметрів розбавлення самогону водою, для цього досить задати міцність води рівною нулю.
Досвідчені винокури неодноразово стикалися з ситуацією, коли треба швидко і точно визначити, що вийде в результаті змішування двох спиртовмісних рідин. Тобто треба порахувати міцність, об'єм/вага готового напою при певній температурі довкілля. Виконати такі розрахунки людині без досвіду (і додаткових даних) складно, тим більше, якщо він ніколи не займався рішенням подібних завдань. В якості початкової інформації, яка вноситься у відповідні поля в лівій частині калькулятора, застосовуються: об'єм і міцність першої рідини, аналогічні параметри другої рідини, а також вибираються одиниці виміру для напою, який вийде в результаті змішування спиртів. Наприклад, для об'єму - літр, для ваги - кілограми. Як приклад візьмемо наступні дані: 5 л і 50 градусів (для першого спирту), 2 л і 95 градусів (для другої рідини), вказуємо об'єм в літрах. Натискаємо "Порахувати" і відразу ж отримуємо параметри, що цікавлять. При температурі 20 градусів отримаємо 7 л напою, міцність якого складає 62,86%.
Початкові дані
Результат

Введіть зліва вихідні дані
Калькулятор чистого спирту і відбору голів
Розраховує кількість спирту в дистиляті першої перегонки і визначає об'єм "голів" залежно від вказаного відсотка. Міцність напою бажано вимірювати при температурі 20 °C.
Якість будь-якого дистиляту, отриманого в результаті перегонки браги або спирту-сирцю, залежить від уміння винокура визначити, скільки "голів" і "хвостів" необхідно відсікти від основного тіла алкогольного напою. У таких ситуаціях потрібен калькулятор відбору "голів", що дозволяє з точністю до одного грама визначити об'єм небезпечної фракції, від якої потрібно позбавитися на початку перегонки. Калькулятор чистого спирту допоможе вам упізнати об'єм "голів", "хвостів" і чистого спирту, після перегонки початкового сирцю. Також показує, скільки вийде готової продукції, міцність якої складає 65-70 градусів. Для отримання первинної інформації необхідно упізнати об'єм спирту-сирцю і його міцність (отримані значення вносяться у відповідні поля, в лівій частині калькулятора). Наприклад, з 1 л 60% рідини вийде: 0,6 л і 0,062 л, чистий спирт і відбір голів - відповідно.
Початкові дані
Результат

Введіть зліва вихідні дані
Заміна цукру глюкозою або фруктозою
Після бродіння з глюкози або фруктози виходить на 5% менше спирту, ніж з сахарози, але більш високої якості. Калькулятор розраховує, скільки потрібно глюкози, щоб вихід самогону був як з 1 кг цукру.
З глюкози і фруктози виходить менше спирту, ніж з сахарози на 5%, але якість спирту в результаті вище.
Початкові дані
Результат

Введіть зліва вихідні дані