Спеції та тріска для копчення
Часто задавані питання
Сколько лет на рынке работает компания Смакуй?
Сколько у Вас постоянных клиентов?
В каких странах используют Ваше оборудование?
Что о Вас говорят клиенты?
Ваша продукция сертифицирована?
Важливий вибір грилера – це підбір сировини, адже спеціями можна наголосити на смак продукту, а можна зіпсувати. Теж можна сказати і про тріску. Головна вимога до вибору деревної стружки - сорт дерева. Яку ж краще купити тріску для копчення та як підібрати спеції розглянемо далі.
Вибір сорту тріски для копчення
Для копчення в домашніх умовах найчастіше використовують дрібні сегменти фруктових або листяних дерев. Для копчення риби рекомендують додавати в самому кінці суху ялівцеву гілочку. Головна причина чому не вибирають хвойне дерево - це смоли, які вони виділяють при горінні. Це не лише зіпсує смак, а й наситить продукт шкідливими речовинами.
Який краще купити в Україні сорт деревних сегментів, залежно від продуктів:
- Універсальні гатунки
Вільха та осика - популярні за рахунок універсальності та найменшої кількості шкідливих домішок, що виділяються при трелнії. - М'ясо, птах ковбаси, сало
Окрім універсальних сортів для надання золотистого кольору використовують ясен або бук. Солодкуватий присмак дасть стружка фруктових дерев таких як яблуня, черешня. - Риба
У копченні поєднується з яблунею, горобиною, грушею. У невеликих кількостях можна міксувати з ялівцем або горіховою шкаралупою. - Сир
Бук надасть смаку димний ненав'язливий відтінок. Так само добре поєднується з вільхою, грушею, яблунею.
Тріска для копчення в залежності від виду копчення:
- Для гарячого копчення
Важливо не переборщити з кількістю деревних сегментів, найчастіше для рівномірної подачі диму на дно коптильні насипають тирсу, а по центру насипають більшу фруктову тріску і зволожують. Це не дасть їй, спалахне. Для невеликих коптильнин краще купити стружку для копчення в малій фасовці. Ціна за 1 кг тріски доступна і невеликий об'єм дає можливість експериментувати зі смаками. - Для холодного копчення
Залежно від типу обладнання використовують різну деревину. Якщо у вас саморобна коптильня, то можна взяти навіть сухі дрова, головне щоб були без кори та поразок пліснявою або комахами. Вони довше тліють, але й за нестачі тяги можуть швидко згаснути. Для димогенератора краще використовувати тріску або пресовані гранули. При тривалому копченні рекомендуємо купити 20 кг тріски.
Купити тирсу для копчення в мішках від інтернет-магазину «Смакуй»
Сайт smakui - це інтернет-магазин, де можна купити якісну сировину для копчення. Тут ви зможете купити оптом чи отримати в подарунок тріску при покупці коптильні від виробника "Смакуй". Ми гарантуємо вам детальну консультацію, доставку до Києва, Харкова, Львова, Одеси та інших міст України.