Зворотний дзвінок

Спеції та тріска для копчення

Часто задавані питання

Сколько лет на рынке работает компания Смакуй?

Сколько у Вас постоянных клиентов?

В каких странах используют Ваше оборудование?

Что о Вас говорят клиенты?

Ваша продукция сертифицирована?

Важливий вибір грилера – це підбір сировини, адже спеціями можна наголосити на смак продукту, а можна зіпсувати. Теж можна сказати і про тріску. Головна вимога до вибору деревної стружки - сорт дерева. Яку ж краще купити тріску для копчення та як підібрати спеції розглянемо далі.

Вибір сорту тріски для копчення

Для копчення в домашніх умовах найчастіше використовують дрібні сегменти фруктових або листяних дерев. Для копчення риби рекомендують додавати в самому кінці суху ялівцеву гілочку. Головна причина чому не вибирають хвойне дерево - це смоли, які вони виділяють при горінні. Це не лише зіпсує смак, а й наситить продукт шкідливими речовинами.

Який краще купити в Україні сорт деревних сегментів, залежно від продуктів:

  1. Універсальні гатунки
    Вільха та осика - популярні за рахунок універсальності та найменшої кількості шкідливих домішок, що виділяються при трелнії.
  2. М'ясо, птах ковбаси, сало
    Окрім універсальних сортів для надання золотистого кольору використовують ясен або бук. Солодкуватий присмак дасть стружка фруктових дерев таких як яблуня, черешня.
  3. Риба
    У копченні поєднується з яблунею, горобиною, грушею. У невеликих кількостях можна міксувати з ялівцем або горіховою шкаралупою.
  4. Сир
    Бук надасть смаку димний ненав'язливий відтінок. Так само добре поєднується з вільхою, грушею, яблунею.

Тріска для копчення в залежності від виду копчення:

  • Для гарячого копчення
    Важливо не переборщити з кількістю деревних сегментів, найчастіше для рівномірної подачі диму на дно коптильні насипають тирсу, а по центру насипають більшу фруктову тріску і зволожують. Це не дасть їй, спалахне. Для невеликих коптильнин краще купити стружку для копчення в малій фасовці. Ціна за 1 кг тріски доступна і невеликий об'єм дає можливість експериментувати зі смаками.
  • Для холодного копчення
    Залежно від типу обладнання використовують різну деревину. Якщо у вас саморобна коптильня, то можна взяти навіть сухі дрова, головне щоб були без кори та поразок пліснявою або комахами. Вони довше тліють, але й за нестачі тяги можуть швидко згаснути. Для димогенератора краще використовувати тріску або пресовані гранули. При тривалому копченні рекомендуємо купити 20 кг тріски.

Купити тирсу для копчення в мішках від інтернет-магазину «Смакуй»

Сайт smakui - це інтернет-магазин, де можна купити якісну сировину для копчення. Тут ви зможете купити оптом чи отримати в подарунок тріску при покупці коптильні від виробника "Смакуй". Ми гарантуємо вам детальну консультацію, доставку до Києва, Харкова, Львова, Одеси та інших міст України.