Дріжджі Пивоварні Fermentis K-97 (11,5 г)
Спеціально виведений дріжджовий штам для виробництва бельгійських типів пшеничного пива, кельша та ін. сортів пива верхового бродіння. Відмінно підходить для елей з малим вмістом ефірів. Мають властивість утворювати при бродінні (іноді навіть при вторинному) щільну пінну "шапку".
Седиментація: слабка.
Ступінь зброджування: висока.
Німецький елевий штам дріжджів, відібраний завдяки своїй здатності формувати щільну пінну шапку в процесі бродіння. Підходить для варіння елей з низьким вмістом ефірів, а також може бути застосований для виробництва бельгійських сортів пшеничного пива. Нижча здатність даного штаму, що зброджує, дозволяє варити пиво з більш тривалим смаковим відчуттям.
Температура бродіння: 12-25°C, ідеально при 15-20°C.
Зберігання:
У процесі транспортування: упаковки можуть перевозитися та зберігатися за кімнатної температури протягом не більше 3-х місяців, що не вплине на їх характеристики. У пункті призначення: зберігати у прохолодному та сухому приміщенні при < Денна температура повітря 10°C. Термін зберігання 24 місяці з дати виробництва, яка вказана на упаковці. Після розкриття пакет повинен бути щільно закритий і зберігатися при 4°С. Використовувати протягом 7 наступних днів після відкриття
- загальний вміст ефірів: 27 ppm при 18°P та 20°C на EBC
- загальний вміст вищих спиртів: 209 ppm при 18°P та 20°C на EBC
- загальний вміст залишкових цукрів: 25 г/гл (відповідає 86% видимої здатності, що зброджує)
- здатність до пластівців: пилоподібна
- % сухих дріжджів: 94,0 – 96,5
- Кількість живих клітин при упаковці: > 6 x 109 /г
- Загальний вміст бактерій*: < 5 / мл
- Оцтові бактерії*: < 1 / мл
- Молочнокислі бактерії*: < 1 / мл
- Педіококи*: < 1 / мл
- Дикі дріжджі не Saccharomyces*: < 1 / мл
*ці значення відповідають наступній пропорції засіву: 100 гр сухих дріжджів на 1 гл – це більш ніж 6 x 106 клітин на мл сусла