Набір спецій для горілки Гданська Татарське Зілля
Склад набору для горілки Гданська Татарське Зілля (3 л)
✓ аїр корінь,
✓ оман,
✓ німецький ірис,
✓ імбир,
✓ кардамон,
✓ цедра апельсина,
✓ цедра лимона,
✓ дягіль корінь,
✓ кмин,
✓ троянда бутони.
Адам Міцкевич неодноразово згадує у віршах так звану «гданську горілку» – у «Пані Тадеуші», наприклад, її п'ють після полювання на ведмедя. Це не просто горілка, а настоянка на коріннях і травах, що вироблялася за старих часів голландцями, що жили у вільному місті Гданську. Аїр у народі називають ангельською травою, татарським зіллям, шабельником від цього і пішла назва.
Набір спецій для горілки Гданська Татарське Зілля
Спеції із набору засипати в ємність і залити 3.6 л алкоголю міцністю 40%.
Наполягати 10 днів у теплому темному місці.
Відфільтрувати та розбавити настій до міцності 30%.
Перегнати настій до міцності 45-50% .
Отриманий продукт розбавити водою до міцності 40%.
Для пом'якшення додати столову ложку цукру (краще у формі сиропу).
Після 2-3 діб відпочинку напій буде готовим.
У разі використання джин-кошика візьміть 10 літрів 30% алкоголю.
Відберіть окремо перші 100 г голів.
Тіло збирати до міцності 50%
Отриманий продукт розбавити до 40% і відпочити 5-7 діб.
Розрахункова кількість кінцевого напою – близько 6 л.
Склад набору для горілки Гданська Татарське Зілля (3 л)
✓ аїр корінь,
✓ оман,
✓ німецький ірис,
✓ імбир,
✓ кардамон,
✓ цедра апельсина,
✓ цедра лимона,
✓ дягіль корінь,
✓ кмин,
✓ троянда бутони.
Вага: 130 г
Склад набору для горілки Гданська Татарське Зілля (3 л)
✓ аїр корінь,
✓ оман,
✓ німецький ірис,
✓ імбир,
✓ кардамон,
✓ цедра апельсина,
✓ цедра лимона,
✓ дягіль корінь,
✓ кмин,
✓ троянда бутони.
Вага: 130 г