Зворотний дзвінок

Дріжджі для вина

Бажаєте отримати вино відповідний очікуваному букету ароматів, вибирайте якісні інгредієнти для виноробства. Дуже важливо правильно купити дріжджі для вина, розрахувати вміст цукру та кислот у суслі, перевірити, щоб ягода не була зіпсована та інші фактори, які допоможуть вам виготовити гідне червоне вино або інші бажані сорти.

Дріжджі для вина: Як правильно використовувати

Щоб продукт став гордістю вашої колекції, необхідно розуміти, що краще вибрати: французькі дріжджі чи дріжджі українського виробництва, які бактерії корисні, де краще купити в Україні. Знаючи ці та інші тонкощі ви не припуститеся помилок. Купити винні дріжджі в Києві краще знаючи їх властивості, виробника та призначення.

Які найпоширеніші помилки роблять при виборі дріжджів для виноробства:

  • Вибирають неправильний штам
    Категорично не можна додавати хлібні дріжджі. Ціна такого вибору – зіпсована органолептика. Чиста культура дріжджів призначених, щоб збродити сік і передати смак винограду.
  • Не рекомендуємо сподіватися на “дикі” дріжджі
    Вони нестабільні, можуть призвести до утворення сірки, піни або навіть "не завести брагу", що призведе до псування продукту.

Щоб якість вина була стабільною, фахівці рекомендують сухі дріжджі. Їх склад – суміш культурних бактерій, піногасників, вітамінів. Компанія Смакуй підібрала лінійку інгредієнтів для домашнього винокуріння (упаковки менше 500 г).

Як користуватися винними дріжджами:

  1. Сухі дріжджі додають у сік винограду розведений водою (якщо за вашим рецептом це допускається).
    Додаткова рідина в суслі знижує кислотність та встановлюють певне середовище для них.
  2. Якщо муста на 20-30% більше, ніж зазначено на упаковці, можна попередньо розкинути дріжджі (додайте їх у невелику кількість теплого сусла 25-28 градусів цельсію з невеликою кількістю декстрози) і потім додати їх до затору.
  3. Дотримуйтесь температури бродіння.
    Це гарантія, що ви досягнете потрібного кольору, смаку, в розрахований час.

Які ще інгредієнти можуть знадобитися:

  • Піногасники - найчастіше використовують разом з дикими дріжджами або якщо в бродильну ємність залито більше сировини, ніж належить. Пам'ятайте, для піноутворення рекомендується залишати щонайменше 10% вільного місця у ферментері.
  • Бентоніт - це сорт білої глини, яка осаджує білок, тим самим відбувається освітлення. Цей процес називають обклеювання або примусове освітлення.
  • Дубові сегменти. Відмінний замінник витримки у дубових бочках. Застосовують для облагородження, щоб у вашому напою був аромат шоколаду, ванілі або підвищити таніни, щоб вино було більш в'язким і насиченим. Їх форма: мікро-тріска (чіпси) палички, кубики. Від розміру залежить кількість витримки, що менше сегмент, тим менше днів потрібно витримувати
  • Стабілізатори - до них відносять харчові підсилювачі смаку та консерванти. Щоб продукт був максимально натуральним, їх використовують якомога рідше.

Купити винні дріжджі в інтернет-магазині «Смакуй»

На сайті компанії smakui можна придбати винні дріжджі в Києві, Харкові, Львові, Одесі та інших містах України. Ми гарантуємо вам технічну підтримку та професійну допомогу у вирішенні питань.