Обратный звонок

Що обов’язково потрібно для приготування самогону

Самогон — це міцний (з вмістом спирту 40 — 60 %) алкогольний напій, який виготовляється шляхом перегонки браги на спеціальних апаратах. Як виготовити самогон самостійно в домашніх умовах ми розповімо у цій статті.


Необхідне обладнання для приготування самогону

Перед початком приготування самогону, радимо звірити перелік мінімально необхідного інвентарю, щоб у процесі роботи не виникло непотрібних труднощів.

Хороший самогонний апарат — це запорука смачного алкоголю та отримання задоволення від самого процесу перегонки. Тому не економте та придбайте собі якісний дистилятор. Зверніть увагу на резервуар для бродіння, він має бути виготовлений з інертного матеріалу — найкраще обирати нержавіючу сталь. 

Захисну функцію бродіння виконує — гідрозатвор. Це корисний елемент для початківців, який випускає вуглекислий газ з резервуара та не дає повітрю і непотрібним бактеріям потрапляти всередину. Щоб марно не витрачати дріжджі їх обов’язково потрібно додавати в сусло температурою 40’, для цього і використовують термометр. Також він допомагає тримати брагу в потрібному температурному режимі.


З чого робити самогон: головні інгредієнти

Щоб отримати справді смачний продукт, потрібно обов’язково обрати якісні складові, від яких залежить кінцевий результат. Для приготування класичної браги необхідно три основні інгредієнти:

1. Цукор

Це головний інгредієнт продукту, який впливає на його смак та запах.  

2. Вода

Обов’язково має бути чистою, питною та не кип’яченою. Бо для процесу самогоноваріння необхідний кисень.

3. Дріжджі

Тут вибір за вами, адже зараз на ринку представлені багато різновидів цього продукту. Щоб точно знати, які потрібні саме вам — на початковому етапі, визначиться що саме ви плануєте готувати та які критерії важливі для вас.

  • Хлібопекарські підходять для класичного рецепта самогону, але враховуйте, що вихід спирту при їх використанні не більше 10%.
  • Дріжджі для віскі дозволяють приготувати брагу з зерна чи солоду. Є живі та сухі, які відрізняються стійкістю до спирту, мінімальним терміном бродіння та використовуються при високих температурах.
  • Спиртові. Максимальний вихід спирту 18%, але додатково з’являються домішки.
  • Винні. Найкраще користуватись для фруктового сусла. Вихід спирту майже дорівнює спиртовим, але домішок набагато менше.


Процес приготування самогону вдома — це доволі простий, але водночас і цікавий процес. В статті надані базові поняття та особливості приготування. Перший раз спробуйте слідувати за ними, а далі вже зможете експериментувати та готувати свої унікальні напої. 


Чacтo зaдaвaeмыe вoпpocы

Сколько лет на рынке работает компания Смакуй?

Сколько у Вас постоянных клиентов?

В каких странах используют Ваше оборудование?

Что о Вас говорят клиенты?

Ваша продукция сертифицирована?

ПОПУЛЯРНЫЕ АППАРАТЫ