Як приготувати смачну та корисну перцівку
Перцівка — це міцний алкогольний напій, на гострому червоному перці, який пробирає до кінчиків пальців. Його можна вживати, як любителям чогось гостренького, так і просто для лікування різних захворювань.
Ще наші бабусі та дідусі використовували цей традиційний напій з лікувальними властивостями, коли тільки но починало боліти горло, як протизастудний та антисептичний засіб. Рецепт був дуже простий: змішуємо 30 г горілки, перець і випиваємо цю суміш, а потім закусуємо ложкою меду. Все на ранок горло знов в порядку.
Інгредієнти для приготування перцівки
Головний інгредієнт цього напою — хороший спирт чи самогон, міцністю 40’. Його настоюють на пекучому червоному перці, але можна використовувати і чилі, стручковий, чорний, пахучий, гіркий чи халапеньйо. Головне контролюйте гостроту (для зниження пекучості можна очистити перець від насіння), ви повинні мати змогу з’їсти грам суміші, щоб вас не обпекло.
Важливим є мед. Бажано використовувати рідкий та свіжий, ми надаємо перевагу гречаному, травневому чи квітковому.
Додатково можна додати такі інгредієнти для покращення смаку та аромату: паприка, гвоздика, палички кориці, цедру лимона, але це не обов’язково.
Рецепт приготування перцівки
Підготуйте:
- спирт 40’ – 0,5 л;
- мед – 3 ст.л;;
- червоний перець – 1 стручок;
- чорний перець – 3 горошини;
- інші спеції – по маленькій щіпці.
Готуємо так:
- Змішуємо всі компоненти в одній ємності та щільно закриваємо її
- Настоюємо 5 днів в темному місці, не забуваємо щодня перемішувати та куштувати на гостроту. Якщо перцівка почала пекти на 2-3 день, то потрібно прибрати з неї перець, а інший склад хай продовжує настоюватись. Якщо перцівка не пече і на 5 день настоювання, то потримайте її ще 2-3 дні.
- Фільтруємо напій через ватні диски у пляшки.
- Можна вживати одразу після фільтрації, або дати постояти ще кілька місяців для повного розкриття смаку.
Перцівку не варто запивати, а краще закусувати достатньо калорійними стравами, такими як ковбаси, смажене чи в’ялене м’ясо. Якщо вам хочеться чимось запити, то краще обрати солоний овочевий сік. Смачного.