Обратный звонок

Як приготувати смачну та корисну перцівку

Перцівка — це міцний алкогольний напій, на гострому червоному перці, який пробирає до кінчиків пальців. Його можна вживати, як любителям чогось гостренького, так і просто для лікування різних захворювань.

Ще наші бабусі та дідусі використовували цей традиційний напій з лікувальними властивостями, коли тільки но починало боліти горло, як протизастудний та антисептичний засіб. Рецепт був дуже простий: змішуємо 30 г горілки, перець і випиваємо цю суміш, а потім закусуємо ложкою меду. Все на ранок горло знов в порядку.


Інгредієнти для приготування перцівки

Головний інгредієнт цього напою — хороший спирт чи самогон, міцністю 40’. Його настоюють на пекучому червоному перці, але можна використовувати і чилі, стручковий, чорний, пахучий, гіркий чи халапеньйо. Головне контролюйте гостроту (для зниження пекучості можна очистити перець від насіння), ви повинні мати змогу з’їсти грам суміші, щоб вас не обпекло.

Важливим є мед. Бажано використовувати рідкий та свіжий, ми надаємо перевагу гречаному, травневому чи квітковому.

Додатково можна додати такі інгредієнти для покращення смаку та аромату: паприка, гвоздика, палички кориці, цедру лимона, але це не обов’язково.


Рецепт приготування перцівки

Підготуйте:

  • спирт 40’ – 0,5 л;
  • мед – 3 ст.л;;
  • червоний перець – 1 стручок;
  • чорний перець – 3 горошини;
  • інші спеції – по маленькій щіпці.

Готуємо так:

  1. Змішуємо всі компоненти в одній ємності та щільно закриваємо її
  2. Настоюємо 5 днів в темному місці, не забуваємо щодня перемішувати та куштувати на гостроту. Якщо перцівка почала пекти на 2-3 день, то потрібно прибрати з неї перець, а інший склад хай продовжує настоюватись. Якщо перцівка не пече і на 5 день настоювання, то потримайте її ще 2-3 дні. 
  3. Фільтруємо напій через ватні диски у пляшки. 
  4. Можна вживати одразу після фільтрації, або дати постояти ще кілька місяців для повного розкриття смаку.

Перцівку не варто запивати, а краще закусувати достатньо калорійними стравами, такими як ковбаси, смажене чи в’ялене м’ясо. Якщо вам хочеться чимось запити, то краще обрати солоний овочевий сік. Смачного. 


Чacтo зaдaвaeмыe вoпpocы

Сколько лет на рынке работает компания Смакуй?

Сколько у Вас постоянных клиентов?

В каких странах используют Ваше оборудование?

Что о Вас говорят клиенты?

Ваша продукция сертифицирована?

ПОПУЛЯРНЫЕ АППАРАТЫ