Який алкоголь може бути корисним для здоров'я
Корисність алкоголю — цей факт чи міф не дають спокою вченим протягом кількох століть. Зараз продовжують поводитись дослідження, щоб підтвердити користь невеликих доз алкоголю.
Але кожен може точно сказати, що
- Алкоголь знімає нервові навантаження, втому, скутість, викликає ейфорію
- Помірні дози позитивно впливають на серцево-судинну систему, попереджають передчасну недоумкуватість.
Абсент
Чарівне зілля від усіх недуг.
Початково абсент не був алкогольним напоєм, а використовувався ще Піфагором і Гіппократом, як лікарський засіб від жовтяниці та радикуліту.
Насичений різноманітний склад з цілющих трав надає напою здатність знижувати температуру, знімати запальні процеси організму, поліпшувати травлення, розслабляти нервову та м’язову системи організму.
Червоне вино
Його вживання стимулює серцево-судинну систему.
Французькі вчені постійно доводять, що келих гарного червоного вина до обіду щодня — це життєва необхідність. Попри високу калорійність їжі та надлишок жирів у ній, французи залишаються стрункими, а рівень захворювань серця нації один з найнижчих в Європі. Одна з причин цього — це червоне сухе вино, яке містить біологічно активні речовини: ресвератрол та інші поліфеноли.
Бренді
Еліксир молодості та зміцнення імунної системи
Через те, що бренді виготовляється з фруктів та ягід, то цей напій наповнений різними кислотами та антиоксидантами:
- Яблучна кислота — нормалізує згортання крові, украплює судини.
- Бурштинова кислота — укріплює імунітет, насичує клітини організму киснем, нейтралізує отруйні речовини, що значно знижує біологічний вік організму.
- Елагова кислота — противірусні, протизапальні, проти алергенних властивостей.
Горілка
Низькокалорійна, дезинфікуюча, ідеальна при застуді.
З корисних властивостей цього напою — це боротьба зі стресом, зниження ризику недоумства, профілактика закупорки артерій, зміцнення імунітету.
Стосовно застуд, то ще наші бабусі сумішшю горілки та оцту розтирали тіло, щоб збити жар. Якщо болить горло, то можна випити ковток горілки з перцем та заїсти ложкою меду.
Ви можете використовувати горілку, як дезінфікуючий засіб при обробці порізів, ран, садин, а також для знезараження шкіри та рук.
Аквавіт
“Жива вода” зі Скандинавії
Містить у своєму складі такі інгредієнти, як кмин, кріп, фенхель, коріандр, аніс та цитрусові, тож позитивно впливає на органи травлення. Тож якщо ви з’їли забагато жирної їжі і ваш шлунок ось-ось звинеться — радимо випити склянку аквавіту.
Під час епідемії віспи цей напій призначали, як ліки. Існують письмові згадки, що мертві люди, яким влили цей напій, оживали.
Зрозуміло, що користь для здоров’я приносить тільки мінімальне вживання цих напоїв при необхідності, а тверезість в більшості випадків корисніша ніж вживання алкоголю. Тож вживайте спиртне “з розумом” та не хворійте.