Зворотний дзвінок

Як вибрати тріску для коптильні?

З появою в побуті домашньої коптильні виникає необхідність дізнатися, яка тріска потрібна для копчення риби, свинини, сиру і овочів. Не всі види дерев підходять для приготування. Щоб тріска наділила блюдо приємними смако-ароматичними властивостями і була безпечна для здоров'я, в ній має міститися помірна кількість смол. «Смакуй» ділиться багаторічними спостереженнями за вибором підходящої тріски, щоб кожен міг створити вдома навіть на недорогий коптильні смачна страва і мати широке поле для кулінарних експериментів.

Основні види тріски

Поки одні любителі копченостей набувають делікатеси в супермаркетах, інші вважають за краще готувати вишукані страви самостійно. Другий варіант безпечніше, адже в цьому випадку ви контролюєте склад страв і напоїв. Досить розібратися, яка тріска підходить для копчення різних продуктів, щоб балувати себе, сім'ю і друзів вишуканими стравами.

Пропонуємо перелік найбільш затребуваних видів тріски для копчення:

  • Бук - універсальна основа, яку можна не розбавляти іншими породами. У ньому міститься найменша кількість смол. Букова тріска для копчення надає золотий відтінок і благородну смакову острінкой.
    Вільха - може використовуватися як основа або доповнення до буку в пропорції 1: 1. Вільхова тріска для копчення забарвлює продукт в бронзовий колір і насичує більш глибоким смаком.
  • Дуб - джерело густого диму, який надає скоринці коричневий відтінок. Дубова тріска для копчення не повинна використовуватися як основа, адже при її великій концентрації кисломолочні. Краще додавати дуб до буку або вільхи, але не більше, ніж 30% від загальної маси.
  • Вишня, яблуня, груша - варіанти фруктової тріски для копчення. З їх допомогою можна варіювати кольором і смаком продукту. Для досягнення результату достатньо змішати 20% тріски фруктових порід з листяними.
  • Ялівець - єдине хвойне дерево, яке підходить для подібного приготування страв. Перед використанням вирахувати, скільки потрібно тріски для копчення, щоб не зіпсувати смак. Додавайте приблизно 5-10%, щоб додати страві аристократичну гірчинку.

Тріска для копчення риби

Риба добре піддається копчення, але для різних видів вибирайте різну сировину:

  • морські і океанічні сорти краще готувати з використанням бука і дуба;
    річкові сорти «полюбляють» мікси бука з вільхою.
    Деякі хочуть посилити смак і замислюються, яка тріска краще для копчення риби. Ми рекомендуємо додавати яблуневу або вишневу тріску для копчення, яка додасть продукту солодкуваті ноти.

Тріска для копчення м'яса, сала

Кращою тріскою для копчення свинини, ковбас і птиці вважається суміш з бука, вільхи та дуба. А якщо додати трохи черешні, то можна отримати привабливий рубіновий відтінок і тонкий аромат, що будить апетит.

5 порад, як поліпшити смак домашніх копченостей

h2>
  1. Добре очищайте коптильню. Це особливо важливо, якщо після приготування м'яса ви хочете приготувати рибу або навпаки.
  2. Коптити тільки підсушені продукти. Вода робить страви кислими і залишає некрасиві чорні патьоки. Якщо на кришці коптильні збирається волога, слід від неї позбутися. На свіжому повітрі це легко зробити, просто піднявши кришку і протерши її сухою тканиною. У домашніх умовах краще застелити м'ясо або рибу харчовою фольгою, простеживши, щоб вона захищала від крапель, але не стикалася з продуктом.
  3. Для справжніх гурманів, яким недостатньо просто розібратися, яка тріска краще для копчення, пропонуємо і інші варіанти. Наприклад, до суміші можна додати черемху, лаврові або виноградне листя.
  4. Не використовуйте сировину, яке видобули за допомогою бензопили. Мастило з її зубів неодмінно потрапить на щепу, а звідти - на продукти.
  5. Відраховуйте час копчення з моменту, як з штуцера з'явиться перший дим.
  6. Непросто визначити, яка саме тріска краще для копчення - кожен варіант знаходить прихильників. Ми в «Смакуй» любимо дослідити нове і закликаємо читачів не зупинятися на одному рецепті, а створювати власні смачні страви і ділитися ними з друзями. А для реалізації ваших кулінарних експериментів заходите в наш інтернет-магазин в категорію «Все для копчення» і придбайте якісні коптильні, перевірені комплектуючі та екологічно чисту тріску з доставкою по всій Україні.

ПОПУЛЯРНІ АПАРАТИ
Самогонний апарат "Старт" модель 2020
Самогонний апарат "Старт" модель 2020
-25 %
Акція

Самогонний апарат "Старт" модель 2020

Наявність: В наявності
  • 29 відгуків
5 290 грн. 3 990 грн.
Самогонний апарат "Експерт" 37л модель 2020
Самогонний апарат "Експерт" 37л модель 2020
-13 %
Акція

Самогонний апарат "Експерт" 37л модель 2020

Наявність: В наявності
  • 9 відгуків
11 500 грн. 9 950 грн.